Fotografie

Kiekeboe!

Annemarie Andriessen

In januari 2014 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf Klik-Klak Fotografie. Ik woon in Rotterdam, Kralingen, ben getrouwd en heb twee lieve meisjes. Ze staan graag voor de camera, omdat ik dit altijd leuk maak. Ik regisseer, maar laat ze niet te veel poseren. Zo blijft mijn fotografie leuk en natuurlijk. Klik op een van de andere foto’s op deze pagina en kom nog meer over mij te weten.

In januari 2014 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf Klik-Klak Fotografie. Ik woon in Rotterdam, Kralingen, ben getrouwd en heb twee lieve meisjes. Ze staan graag voor de camera, omdat ik dit altijd leuk maak. Ik regisseer, maar laat ze niet te veel poseren. Zo blijft mijn fotografie leuk en natuurlijk. Klik op een van de andere foto’s op deze pagina en kom nog meer over mij te weten.

Dit ben ik

Annemarie Andriessen. Ben moeder van 2 meisjes, creatief, gedreven, reis graag, maar vind kamperen vreselijk, leef in het moment, ben positief, maar ook een perfectionist, kan niet tegen onrechtvaardigheid en kan heel erg genieten van de openheid en onbevangenheid van kinderen.

Foto genomen door Marguerite Smit

Oma

Fotografie is er bij mij met de paplepel ingegoten. Waar andere oma’s met breinaalden in de weer waren, was mijn oma in de jaren 70 al films aan het regisseren en monteren. Ook haar vader, mijn overgrootvader, fotografeerde graag.

Gezin

Dit is mijn gezin.

Foto door Jeanine Schuil.

Mijn meiden

Ze staan graag model, gelukkig! Dat komt ook omdat ik nooit druk leg tijdens het fotograferen.

Kinderen

De combinatie van creatief bezig zijn en kinderen vormen de basis voor mijn werkende leven. Voordat ik in 2014 Klik-Klak Fotografie begon, heb ik jaren in de jeugdzorg gewerkt waar ik kinderen met ontwikkelingsproblemen begeleidde. Ik heb dit altijd met veel passie gedaan en heb geleerd om open en onbevangen met kinderen om te gaan. Deze vaardigheden komen mij nu heel goed van pas bij het fotograferen!

Kiekeboe

Ik speel graag kiekeboe! Spelen staat tijdens mijn shoots voorop. Bloemen plukken, verstoppertje spelen, kiekeboe spelletjes, moppen tappen, liedjes zingen, spelen met mijn speelgoedcamera’s. Passend bij de leeftijd! Kleintjes hebben graag zelf de regie, dus die volg ik graag..

Ogen

Als je veel met fotografie bezig bent zoals ik, kan je niet meer normaal naar licht kijken. Ik zie de hele dag “foto’s” om me heen, ook wanneer ik mijn camera niet in mijn handen heb. Alles draait om HOE het licht valt. Dit is waarom mooie foto’s maken soms moeilijker is dan het lijkt. Ik ben dol op ogen en maak graag foto’s waarin het licht mooi in de ogen valt. De seizoenen geven verschillend licht, maar ook de tijd van de dag. Zo zijn er gouden uurtjes en blauwe uurtjes. Wil je daar meer over weten? Neem contact op en ik kan je er alles over vertellen!

Karakter

Elk kind is anders en heeft een ander karakter, ander gedrag. Tijdens het werken met kinderen, vind ik het belangrijk om geen druk te leggen en de shoot leuk te houden. Ik heb veel ervaring met kinderen vanuit mijn achtergrond, werken in de jeugdzorg. Kinderen hebben allemaal een persoonlijkheid, hoe klein ook. Als geen ander begrijp ik dat een fotoshoot met een vreemde mevrouw spannend kan zijn en vind het dus ook niet erg als kinderen niet meteen mijn instructies opvolgen! Geduldig zijn heb ik wel geleerd, ontspannen, spelen, wachten tot het ijs gebroken is en dan vooral plezier hebben! Ik kan zo genieten van die ondeugende blik recht in de lens!

Mijn man

Deze foto maakte ik in een zwembad in Berlijn. Ook hier maakte ik gebruik van daglicht en een heel lange sluitertijd (en een statief) dus mijn modellen moesten heel stil zitten! Volwassenen zijn meestal wat minder comfortabel voor de lens… Heel herkenbaar hoor! Je wil er graag heel mooi opstaan en wij volwassenen zijn veeeeeel kritischer op onszelf dan onze kinderen.. Jammer eigenlijk, want voor onze kinderen is het heel leuk om papa en mama ook op de foto terug te zien! Hoe moet je doen? Hoe moet je kijken? Het maakt je onzeker of verlegen? Laten we spelen en de rest vergeten! Het komt goed, echt! Alle foto’s waar je net met je ogen knippert, of net niet zo voordelig uit de verf komt, belanden meteen in de prullenbak. Mijn man stond eerst altijd onhandig en onzeker te poseren, inmiddels heeft hij dit losgelaten (ik maakte zoveel foto’s dat hij dit niet vol kon houden) en doet hij gewoon zoals altijd, dit maken de mooiste foto’s!

Aan het werk

Tijdens een van mijn fotoshoots buiten in de herfst in het Park bij de Euromast in Rotterdam. Uit dit rommeltje is deze foto ontstaan!

Wil je meer zien? Klik hier om die blogpost te zien!

Tot voor de camera!

Dus zoek je een fotograaf die veel ervaring heeft met kinderen en mooie natuurlijke foto’s maakt met behulp van daglicht? Neem dan contact met me op.

Tot ziens voor de camera!