Liefde voor

Mijn liefde voor fotografie is overduidelijk, mijn stijl is persoonlijk. Als fotograaf ben ik niet anders dan dat ik als vrouw, moeder, partner en vriendin ben. Ik geniet van het leven en de mensen om mij heen. Je ziet mij dan ook heel vaak met een grote glimlach op mijn gezicht.

De beleving staat in mijn werk voorop, ik maak niet zomaar foto’s, ik maak herinneringen. Ik haal mijn inspiratie uit mijn omgeving en mijn eigen belevenissen. 

Mariska Staal Fotografie

Familie

Als kind was mijn oma mijn grote voorbeeld. Zij was altijd bezig met fotografie en het regisseren en monteren van films. Waar andere oma’s koekjes bakten met hun kleinkinderen, leerde zij mij de kneepjes van haar vak. 

Vele jaren later, was mijn eigen gezin het tweede duwtje richting fotografie. Ik wilde meer tijd met hen doorbrengen en creatiever bezig zijn. Van fotograferen werd ik altijd erg blij. Terwijl ik bezig was met mijn ondernemersplan, riep mijn destijds tweejarige dochter: ‘klik-klak-klik-klak!’, terwijl ze deed alsof ze fotografeerde. Dit moest ‘m worden: Klik-Klak-Fotografie. 

Inmiddels heb ik twee prachtige tienerdochters, die helaas steeds minder graag voor de lens van mama willen. Maar elk jaar sleep mijn man en dochters bij een collega voor de lens. Ik wil ook met mijn eigen gezin die herinneringen maken!

Familiefotograaf Rotterdam klik-klak
Klik-Klak door Wonderwood

Rotterdam

Geboren in Delft, maar inmiddels het grootste deel van mijn leven Rotterdammer. Ik woon hier en ik geniet van de grote en veelzijdigheid van de stad. Er is altijd iets te beleven. Op mijn ideale vrije dag, maak ik een ochtendwandeling rond de Kralingse Plas, drink ik koffie met vriendinnen in de stad, maak ik een stadswandeling langs de Kunsthal, lunch ik in het park bij Parqiet en shop ik daarna met mijn meiden. Op de terugweg ga ik nog even langs bij mijn moeder op het Noordereiland. ’s Avonds ga ik met Robert eten bij een van de vele leuke restaurantjes in de stad zoals Petit Louise, Pierre, Bistrot du bac, Héroine, Renilde, Rotonde en ga zo maar door. 

Klik Klak Rotterdam Fotograaf

Interieur

In mijn tienerjaren veranderde ik wekelijks mijn kamer. Nog steeds verplaats ik regelmatig spullen in ons huis. Mijn smaak is een mix van Japans, Scandinavisch en vintage. Ik woon in een mooi huis uit 1906 in Rotterdam. Hoewel ik graag zou leven volgens het principe ‘Less is more’, lukt dat niet zo goed, er zijn gewoon te veel creatieve mensen die mooie dingen maken. 

Wonderwood Klik Klak fotografie
Wonderwood interieur foto Annemarie Klik klak
Wonderwood Rotterdam Klik Klak Fotografie

Laura van Wonderwood Fotografie

Reizen

Marokko, Indonesië, Ecuador en Zuid-Afrika hebben een speciaal plekje in mijn hart. Ik heb veel landen gezien en ben op elk continent geweest. De geuren, kleuren, gewoontes en tradities van andere landen en culturen hebben me altijd geïntrigeerd en zijn een bron van inspiratie. 

Reisfoto Italie dorpje
Klik-Klak fotografie natuurfoto
Klik-Klak fotografie hand met eikeltje

Hotspots

Een verzamelwoord voor fijne plekken met een prettige sfeer. Ik speur het internet af naar fijne plekjes. Dat ene leuke tentje of dat fijne hotel, als ik het zelf vind deel ik dit graag met anderen! Liefde voor de grote steden zoals Parijs, Londen, Milaan of Valencia.

Fotoshoot Little C Rotterdam Annemarie Andriessen

Kinderen

De onbevangenheid en puurheid van kinderen, dat heeft me altijd al aangesproken. Bloemetjes plukken, verstoppertje spelen, kiekeboespelletjes, moppen tappen, liedjes zingen, spelen met mijn speelgoedcamera’s. Het is zo leuk om met kinderen om te gaan. Elke dag leer ik van de creativiteit en openheid van mijn eigen kinderen en van alle kinderen die voor mijn lens komen.  

Klik-Klak discobal Annemarie
Klik Klak fotografie kinderfotografie rotterdam

Alicia van Stuijvenberg

Ondernemen

Natuurlijk, het begin was spannend, maar wat geniet ik van mijn eigen Klik-Klak! Je bedrijf ontwikkelen en verbeteren en jezelf uitdagen. Er is altijd iets te leren, of iets nieuws te ontwikkelen. Fotograaf zijn is veel meer dan alleen foto’s maken. Ik geef inmiddels workshops fotografie en dat is zo ontzettend leuk om te doen. Het geeft me energie om anderen te zien groeien. Ook andere ondernemers ontmoeten is een bron van inspiratie.

Superleuk om je te ontmoeten, altijd nieuwsgierig naar meer!

Klik Klak fotografie ondernemers apple toetsenbord
error: Content is protected!